Dagverslag Arbo-evenement

Arbo (arbeidsomstandigheden) is een onderwerp waar we als medewerkers allemaal mee te maken hebben. Ook voor de GOR Rijk is arbo een belangrijk aandachtsgebied als het gaat om medezeggenschap. Een goede reden om jaarlijks het informatieve Arbo-evenement voor medezeggenschapscollega’s en werkgroepleden van het Rijk te organiseren. Nadat we het evenement even hebben moeten missen in coronatijd was afgelopen 27 juni weer de eerste editie ‘’in real life’’! Hieronder kun je een kort verslag van de dag lezen.

 

In kantoorgebouw de Knoop in Utrecht kwamen ruim 80 collega’s samen om het te hebben over actuele Arbo-onderwerpen zoals: hybride werken, toegankelijkheid, de preventiecyclus Rijk, de arbocatalogus en nog veel meer. Er was keuze uit zeven verschillende workshops om aan deel te nemen. Deze workshops werden gegeven door collega’s van het Rijk, een prachtig voorbeeld van kennis delen en grenzeloos samenwerken!

De dagvoorzitter Richard van Slingerland opende de dag samen met GOR Rijk voorzitter Robert Jans. Hierna gaf Eric Hooghuis als inspirerende spreker een interactieve presentatie over de visie op het nieuwe Hybride werken bij het Rijk en alle ontwikkelingen op het vlak van smartbuildings met als belangrijke boodschap: hybride werken is primair een cultuurverandering. De deelnemers in de zaal gingen graag de discussie met Eric en elkaar aan en er vonden goede gesprekken plaats.

 

Na dit centrale deel volgden de deelnemers de door hun gekozen workshops in twee verschillende rondes met een heerlijke lunch tussendoor. Tijdens deze lunch ging de informatiemarkt open waar verschillende kraampjes stonden over Arbo-onderwerpen zoals veiligheid op de bouwplaats, de website inOvergang, UBR-P met bedrijfszorg en adviezen over de werkplek en het binnenklimaat. Ook waren er twee masseurs met hun massagestoelen aanwezig waar de deelnemers zich door de dag heen konden laten masseren.

Na de 2e workshopronde was er een korte centrale afsluiting waar de dagvoorzitter wat hoogtepunten van de workshops besprak. Plaatsvervangend voorzitter van de GOR Rijk en coördinator van het aandachtsgebied Arbo, Dirk Degryse, bedankte iedereen voor de aanwezigheid en in het bijzonder ook de mensen die zich hebben ingezet voor de organisatie: het evenementenbureau van de Belastingdienst in samenwerking met het eigen team Ambtelijk Secretariaat GOR Rijk.

 

Na afloop was er een lekkere borrel en kregen de deelnemers nog een laatste kans om de informatiemarkt te bezoeken en hun goodiebag op te halen. Het was een zeer geslaagde dag, de sfeer was goed en het was fijn om elkaar weer eens op deze manier te ontmoeten!

 

Omdat we ook visueel notulist, Evelien Gräper (Buro Beeldverhaal), en videograaf, Martin Pechler, hebben ingezet zullen er komende week nog een getekende samenvatting, een kleine vlog en de digitale goodiebag online komen, houd onze communicatiekanalen dus in de gaten!

Foto’s: Martin Pechler