GOR Rijk ontmoet de minister

GOR Rijk-leden, minister en bestuurder
V.l.n.r.: Eva Heijblom DGDOO, Robert Jans voorzitter GOR Rijk, Vincent Roozen SG BZK, Chantal van Schaagen secretaris GOR Rijk, Judith Uitermark minister BZK, Iris Michel lid GOR Rijk, Johan Veld Lid GOR Rijk

Ook op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is er pas een nieuwe minister begonnen: Judith Uitermark. Op haar uitnodiging heeft de GOR Rijk afgelopen dinsdagmiddag kennis gemaakt met de minister.

Het was een prettig gesprek waarin we een aantal actuele onderwerpen hebben besproken. Onder andere:
De komende najaarsdialogen met waarin je het vrijelijk kunnen uitspreken als ambtenaar centraal staat. Ook is gesproken over de taakstelling om het aantal ambtenaren terug te brengen alsook de signalen vanuit de uitvoering die nog onvoldoende de ambtelijke top en de minister bereiken.

De minister heeft ook met ons gesproken over de politieke ambtelijke verhoudingen en wat het belang is van een goede samenspraak en daarin het goede voorbeeld.
Ook hebben we de minister geïnformeerd over het komende initiatiefvoorstel over m.b.t. sociale veiligheid en integriteit. Tot slot hebben we samen besproken dat wij elkaar blijven informeren en op welke wijze we dit gaan doen.