Een terugblik op de GOR-DOR dag

Op maandag 12 september heeft de GOR-DOR dag plaatsgevonden in kantoorgebouw de Knoop te Utrecht. Hierin zijn GOR Rijk-leden, DB-leden van de departementale ondernemingsraden en ambtelijk secretarissen/adviseurs bij elkaar gekomen om bij te praten en na te denken over de toekomst van hybride werken, over professionele medezeggenschapsondersteuning, en het gesprek aan te gaan over profielen voor medezeggenschapsleden in het kader van verdere ontwikkeling.

Ondanks het feit dat de treinen behoorlijk wat opstartproblemen hadden na het weekend en er veel vertragingen waren konden we als nog om 11.00 van start gaan met het programma. Helaas kon de dagvoorzitter Robert (DB-lid GOR Rijk) pas later op de dag aansluiten door de treinstoringen, maar gelukkig was Chantal (DB-lid GOR Rijk) er om de rol als dagvoorzitter uitstekend te vervullen. Na een plenaire presentatie en aansluitende Q&A ronde hebben we genoten van een lekkere lunch waarna iedereen klaar was voor de twee workshoprondes. Hiervoor konden de deelnemers zichzelf inschrijven en het was leuk om te zien hoe dit eigenlijk vrijwel gelijk was verdeeld. In de vorm van deze workshops zijn we vervolgens het gesprek met elkaar aangegaan. Zo was er een workshop over hybride werken begeleid door Marien den Boer, een workshop over de rol van het AS door Johannes Kooistra, en een workshop door Chifae Raissouni over functieprofielen voor de medezeggenschap. Zie hieronder een deel van de presentaties die zijn gegeven.

 

Plenaire presentatie Hybride Werken – Outline concept beleidsvisie hybride werken 2027

De AS als spil in professionele MZ

 

Na afloop van de workshops hebben we plenair gereflecteerd op de dag en werd er zelfs gevraagd of we dit vaker kunnen organiseren. Al met al was het dus een geslaagde dag en kijken we er naar uit om het gesprek weer voort te zetten tijdens de volgende GOR-DOR dag! Dank aan de organisatie, aan alle sprekers en aan de deelnemers voor jullie waardevolle bijdrage, wij hopen tot volgend jaar.

 

Zie hieronder een korte sfeerimpressie van de GOR-DOR dag.