Een terugblik op de Arbocatalogus themadag 2023

De GOR Rijk en BZK/IPGW hebbenop 9 februari 2023 een themadag over de nieuwe Arbocatalogus Rijk georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst was er een interactief programma; we hebben onze kennis over de arbocatalogus getest en zijn in gesprek gegaan met een panel van deskundigen. 

Tijdens twee workshoprondes gingen we dieper in op de verschillende onderwerpen uit de arbocatalogus: beeldschermwerk, werkdruk, ongewenste omgangsvormen, agressie en geweld en ook COVID-19. 

We kijken als organisatie terug op een mooie dag waarin meer dan 150 collega’s uit de rijksdienst met verschillende achtergronden samen zijn gekomen. Samen kunnen we een verschil maken en dat zag je ook duidelijk. Gedreven collega’s met een gezamenlijk doel: arbeidsomstandigheden en welzijn van het personeel in de rijksdienst. Met als start: de nieuwe Arbocatalogus van het Rijk. 

 

Terugblikken op deze dag? Dat kan! Zie hieronder een sfeer impressie van de dag zelf en bekijk de verschillende presentaties, de visuele samenvatting en de vlog. 

Meer informatie over de vernieuwde Arbocatalogus Rijk is te vinden via de website van het A+O fonds Rijk

Hier onder zie je de visuele samenvatting van de themadag.

Workshops 

Hieronder kun je de workshop presentaties bekijken of downloaden.

Presentaties en bijlages
Agressie en geweld

Slides

Bijlage: kerntekst

Werkdruk
Beeldschermwerk
Toekomstvisie aanpak COVID-19
Ongewenste omgangsvormen

Overig

Nog meer weten over de vernieuwde Arbocatalogus? Beluister dan onze podcast.

 

Welk onderwerp van de vernieuwde Arbocatalogus is binnen jouw werkzaamheden erg belangrijk? Vul onze poll in!